iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът на Перник лично плати данъците си

Кметът на Перник лично плати данъците си 03_1425468405

Кметът на Перник Иван Иванов и неговите заместници Румяна Гьорева и Владислав Караилиев дадоха старт на кампанията по плащане на местните данъци. Днес рано сутринта те лично заплатиха дължимия налог.

1077лв. данък сгради и такса смет бе сумата, която плати кметът. Близо 10 човека предимно пенсионери се бяха наредили на опашка пред касите, а кметът се пошегува, че вижда само възрастни хора.

“Ние сме най-коректните данъкоплатци, а пък младите ги няма, защото сигурно са на работа”, каза на кмета възрастна перничанка.

Иванов пожела на служителите по два-три пъти на ден да извозват инкасото от платените налози.

Той припомни, че за платилите до края на април своите данъци, ще има 5%-на отстъпка, а в края на кампанията ще се разиграе томбола с предметните награди.

Създадена е нужната организация за улесняване плащането на налозите по селата. Данъчни служители ще отидат на място в населените места, за да могат по-възрастните жители да си платят без да им се налага да идват до данъчната служба в Перник.

“Във всяко едно село ще има изнесени каси, които ще бъдат оборудвани с необходимата техника-лаптопи и принтери. Назначили сме и допълнително служители. Всичко това го правим с цел да бъде по-удобно на хората да си платят данъците”- каза Иван Иванов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.