iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът на Перник хвана четка да боядисва пейките пред Двореца

Кметът на Перник хвана четка да боядисва пейките пред Двореца 04_1429336966

Общинари хванаха четки и боядисаха няколко пейки пред Двореца на културата, като дори и кметът Иван Иванов, неговите заместници- Владислав Караилиев, д-р Адриян Симеонов, Евелина Манчева и Румяна Гьорева, както и служители от различни отдели в администрацията св включиха.

Инициативата дойде от младите хора на Перник, които преди време решиха сами да се захванат с пребоядисването на пейките в парка.

Това е една много добра идея, която дадоха младите хора и ние като администрация я подехме. Въпреки, че целия площад е в ремонт и усилията ни са насочени към приключването на строителните работи, добре би било всички ние да излезем и да почистим, за да направим града си по – хубав и приятен”- каза кметът Иван Иванов, който отправи апел към перничани да почистят междублоковите пространства и градинките в кварталите си.

В отговор на медийните изяви, младежите организирали първоначалната инициатива отговарят по следния начин:
• Пейките пред Двореца са обновени!
• Община Перник прие нашето предизвикателство, макар и после, ослепяла и освирепяла за пиар, забрави в медиите да спомене, че ние сме инициаторите на боядисването. Нищо! Ние сме скромни, не ни трябва слава!
• Заформихме активно гражданско общество.
• Показахме на хората, че нещата не са толкова сиви, колкото изглеждат. Че добрите хора не сме на свършване, има ни още. Че е много лесно градът ни да бъде по-добро място за живот.
• Боядисахме половината пейки пред Двореца екстра качествено! Нашите пейки ще издържат много повече от тези боядисани от Общината, където липсваше организация, търпение, и много се претупваха нещата.
• Ние, гражданите, избрахме боята, която е екстра качествена, силно гланцирана - светеща, и е много по-хубав цвят от предишния сив цвят, с който са били пейките боядисани ня-ко-га.
• В Перник се случи нещо хубаво!
• Показахме, че журналистите в Перник са с власто-угодни и леко манипулативни наклонности.
Сега от всички НАС зависи...
... да продължим вълната на добро-случващо се в Перник!
... да опазим хубавите си пейки от хора с мозъчни проблеми. Вече имаме щети по някои пейки, самият дървен материал е издълбан. Няма проблем, имаме боя, ще излезем и ще оправим щетите, и без това имаме една наша пейка за до-оправяне, и пет пейки на общината небоядисани, защото им свърши боята.

Източник: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204919632649450&set=gm.6545548... и perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.