iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметовете ще следят за нелегален превоз на добитък

Кметовете ще следят за нелегален превоз на добитък 08_1407758614

Кметовете на населени места в Пернишко ще бъдат инструктирани да следят за нерегламентиран превоз на добитък. Това се прави превантивно и е с цел да не се допусне вкарването на болни от син език животни на територията на областта.

В региона няма регистриран случай на заболяването. С изключение на Брезник и Трън, област Перник попада в 50- километровата надзорна или наблюдавана зона, обясни Вангелова.

Друга 100-километрова предпазна зона, дели регионът от самите огнища, където има установени случаи на болен добитък.Сред превантивните мерки, които се налагат за областта, е и ограничаване на пашата във времето от 19 ч. до 8 ч., тъй като тогава е летежът на насекомите кулекоиди, които пренасят заразата.От своя страна Областната дирекция по безопасност на храните съвместно с полицията ще засили проверките по основните пътни артерии. Информационни материали за симптомите, разпространението и борбата с болестта ще бъдат раздадени на председателите на ловните дружинки в областта. В Областната дирекция по безопасност на храните ще бъдат осигурени хора, които ще водят разяснителни кампании при необходимост.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.