iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметовете на населени места от община Перник са недоволни от почистването на снега

Кметовете на населени места от община Перник са недоволни от почистването на снега 01_1452069109

Кметовете на населени места от община Перник са недоволни от почистването на заснежените пътища, като управниците се оплакаха пред кмета Вяра Церовска по време на първата за годината работна среща с общинската управа. И тази година продължава лошата практика почистващата техника да прави курсове с вдигнати ножове, стана ясно от думите на кметовете.

Брожението им от лошото качество в работата на снегопочистващите фирми заваля, след като Церовска поиска от всеки поотделно информация за това как се почистват пътищата от снега. Кметът на Дивотино Румен Сергиев, се оплака, че отсечката от ханчето до махала Бреста не се чисти. Той обаче похвали качеството на работата на Областното пътно управление.

Почистващата фирма не се справя добре с работата, а техниката й аварира често и в момента пътищата са заснежени, информира кметът на Люлин Евгени Евгениев.

В неделя са направени 5 курса с вдигнати ножове на машините и едва след намесата на кмета на Перник е била изпратена по-добра машина.

На кмета на Витановци Първан Симов се наложило да се обажда няколко пъти в понеделник, за да почистят пътя от Перник до селото. Едва днес е направено по-добро почистване.

Кметът на Изток Емил Костадинов също е недоволен от почистването на пътищата в неделя. Оганизацията на фирмата по зимното поддържане куца, твърди той. Повечето от управниците сигнализираха, че се почистват главните пътища, но не и второстепенните. Затова те поискаха от кмета да им се преведе някаква част от субсидията, за да осигурят техника за почистването на второстепенните улици или пък тази дейност да се извърши от общината за сметка на полагащата се месечна субсидия на съответното кметство.

Кметът Вяра Церовска увери, че парите за зимното почистване са осигурен и апелира към кметовете да бъдат взискателни и да си водят бележки за почистването всеки ден, които да отразят в протокола, който подписват на фирмата в края на месеца.

На първата за тази година среща част от кметовете изразиха благодарност за доставените им съдове за смет, а други сигнализираха, че още не са получили такива. От общината увериха, че регулярно се доставят кофи за смет и че такива ще има за всяко населено място.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.