iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметове предлагат ВиК да изкърпва дупките след ремонтите си

Кметове предлагат ВиК да изкърпва дупките след ремонтите си 10_1475641350

Да се изкърпват дупките, когато се отстраняват аварии на ВиК, защото е голям проблем и трудно се справяме с тези поражения по пътищата, предлагат кметове на населени места в община Перник по време на срещата им с кмета Вяра Церовска.Редовна практика на дружеството е да забавя ремонтните дейности след авария. На някои места дупките остават с месеци и дъждовете изравят почвата още повече. В тази връзка кметът Вяра Церовска покани директора на ВиК в Перник Иван Витанов, за да се намери изход от ситуацията. Друг стар проблем ,който споделиха в разговорите си кметовете е липсата на контейнери в селата, имаше и сигнали за стари,които се разпадат. Относно нерегламентираните сметища Вяра Церовска помоли местните управници да контролират стриктно спазва ли се изхвърлянето на отпадъци на регламентираните места и при най-малките нарушения да сигнализират съответните органи. Готов е графикът за почистване на деретата, с който кметовете са запознати и започва работа по изпълнението му.

В края на срещата кметът Вяра Церовска отбеляза,че тази година празникът на града ще е по специален и ще мине под мотото „1000 години Кракра“. Тя помоли кметовете да запознаят с програмата за предстоящото събитие жителите на населените места,за да вземат участие и да присъстват на празника.

„За нас е изключително важно да уважим историята си,защото, за да ни уважават другите, първо ние трябва уважаваме себе си“-каза Церовска.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.