iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


КАТ ще глобява висящите от прозорците абитуриенти за непоставен колан

КАТ ще глобява висящите от прозорците абитуриенти за непоставен колан 05_1464319305

Членът от Закона за движение по пътищата, с който КАТ ще глобява висящите през прозорците на колите абитуриенти, ще е за непоставяне на предпазен колан, като това е единствената санкция, която могат да понесат зрелостниците, заловени от „Пътна полиция“. Тя е на стойност 50 лева. Санкцията за шофьорите, които позволяват това, е същата. От столичния КАТ са

заснели общо 32-ма такива водачи

Те съвсем скоро ще получат електронните си фишове. „Монитор“ разполага с кадри на част от фотографираните нарушители. На тях се вижда безразсъдното поведение на много зрелостници, както и на водачите на колите, в които се возят.

„Това е крайно опасно и тези хора ще си понесат санкцията. Тя не е голяма, но това не означава, че няма да я платят. Хубавото е, че тази година до момента заснетите са три пъти по-малко от миналата година. Това говори, че малко или много нашите методи са превъзпитали шофьорите и младежите“, обясниха от столичния КАТ пред „Монитор“. На много от кадрите се виждат колони с автомобили, от чиито прозорци висят облечени в костюми и рокли младежи. При някои се налагало шофьорите да бъдат принудително спирани, тъй като карали рисково и създавали предпоставки за много сериозни инциденти.

Имало и такива, които минават на червено. Те са санкционирани още на място, обясниха от КАТ. Пътните полицаи ще продължават да следят зорко всички кордони със зрелостници, за да предотвратят евентуални трагедии.

„Идеята ни не е да глобим някого, а да не допуснем да се случи нещо неприятно. Това са млади хора. Много от тях сами карат колите си, а нямат необходимия опит. Превъзбудени са и смятат, че всичко им е позволено, когато са абитуриенти. Това обаче не е така. Те вече са пълнолетни и мислещи хора и трябва да осъзнават последствията от действията си“, казаха още катаджии.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.