iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Камиони няма да минават през Перник в посока Кулата

Камиони няма да минават през Перник в посока Кулата 02_1455004303

Спират преминаването на тежкотоварни автомобили през Перник в посока Кулата, като мярката е заради преустановеното пропускане на камиони през ГКПП-Кулата заради протестите на гръцките земеделци. Целта е движението да бъде контролирано и да бъде избегнато образуването на километричните опашки. Определено е специално място в радомирското Старо село, където ще престояват камионите. За водачите са осигурени вещи от първа необходимост, съобщиха от областната администрация.

Към момента на място са подсигурени 200 бутилки с минерална вода, 2 химически тоалетни, санитарни принадлежности и 3 контейнера за отпадъци. Ще има и екип от медици, който при необходимост ще оказва спешна помощ на шофьорите.

За по-добра организация помежду си ще си съдействат Областната администрация Перник, ОД на МВР Перник и община Радомир.

„По този начин, освен постигане на главната цел за контролирано пропускане на движещите се в посока ГКПП Кулата товарни автомобили, бе избегнато допълнителното натоварване на движението по автомагистрала Струма. За по-малко от един час, със съдействието на кмета на община Радомир, бяха осигуриха средства от първа необходимост за водачите”, обясни областният управител д-р Александър Александров.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.