iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изсичат дърветата при "Хумни дол" заради крадци на въглища

Изсичат дърветата при "Хумни дол" заради крадци на въглища сн.mirogled.com

Местните жители на пернишкия квартал "Хумни дол" съобщиха, че неизвестни извършители са изсекли част от гората край квартала. Дърветата били отрязани на метър височина, което кара хората да си мислят, че не са изсечени за огрев, а за укрепване на шахтите, от които ромите копаят незаконно въглища.

Инцидентът бе потвърден от кмета на Перник Росица Янакиева. В общината са били получени не един и два сигнала за поголовната сеч, алармирана е полицията, областната администрация, правени са срещи на няколко институции, на които е трябвало да се реши проблемът с непрекъснато роящите се „забои”. Докато се затрупа един обаче, на негово място се появяват много бързо поне два други. Битката срещу незаконният добив на кюмюр е неуспешна поне за сега. Заради него е унищожена и част от гората и над квартал Рудничар, както и край Тева.

Управителят на „Общински гори – Перник” ЕООД Любомир Минев заяви на извънредната сесия вчера, че и при него има сигнали за извършването на сечта. Проверката, която той е направил, е показала, че въпросният зелен пояс е държавна собственост и отговорността за опазването й е на радомирското горско стопанство, което обслужва и община Перник.

Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.