iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изсичането на липите в Перник било по общински проект

Изсичането на липите в Перник било по общински проект 06_1433942992

Изсичането на липите по улица „Раковска" е в изпълнение на общински проект. Той е изработен преди повече от година и половина, като по кадастър земята е общинска, а не частна, както твърдят хората.

Това, че има закрадени дворове около старите блокове, не значи че тези пространства са частни – това обясни на протестиращите хора на ул. Раковска в Перник гл.инж. Богомил Алексов. Той дойде на място за да се опита да потуши напрежението и да успокои страстите,след като жители спряха работата на работниците, които трябваше да продължат да режат дърветата.

„Проекта е изработен преди година и половина. Той е обявен на сайта на общината, в местната преса и в държавен вестник. Имало е 14 дневен срок за обжалване на граждани. Това, че вие не сте разбрали, никой няма вина. Това са законите.

Улицата не може да остане така, както е сега. Улицата трябва да се разшири. Защото проектантите са изчислили, че ширината на улицата е недостатъчна. Налага се разширение на улицата и ние нямаме друг вариант освен изсичането на липите.Защото потока от превозни средства не може да се поеме от тази малка улица. Говорите за неща, за които срокът за протестиране е изтекъл. Има специалисти които отговарят за това, което се прави. Не може всеки да решава кой какво да прави.На базата на тези дървета ще бъдат насадени нови дървета." – категоричен беше Богомил Алексов.

Той допълни, че протестите на хората не могат да променят нищо. Законните срокове за обжалване на проекта са изтекли. Проектът е от 2012 година.В него не пише, че трябва представители на общината да отидат до всеки дом и да обясняват за какво иде реч.

„Обосновете се и ако комисията по безопасност на движението прецени, че улицата е опасна за движение, нека я затворят" – каза още Б.Алексов.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.