iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Измамили са над 40 души с обещание за общинско жилище

Измамили са над 40 души с обещание за общинско жилище 06_1433423311

Шайка мошеници са отмъкнали 200 000 лева от над 40 души с обещанието да им помогнат за закупуването на евтини общински жилища. Те са злоупотребявали с имената на общински съветници и депутати, които щели да помогнат за реализиране на сделката, заяви в кулоарите на парламента депутатът от Реформаторския блок Вили Лилков.

Той обясни, че тарторът на бандата измамници се възползвал от съвпадението на фамилията му с неговата. Така злосторникът твърдял, че му е братовчед и се позовавал на връзките си с него, за да отмъква пари от гражданите. В такава схема били вкарани и имената на други общински служители.

„Пострадалите граждани се обърнаха към мен и споделиха, че са дали пари, като им е било обещавано, че аз лично като общински съветник и народен представител ще мога да оказвам съдействие за получаването на този тип жилища“, обясни реформаторът.

Лилков вече е сезирал прокуратурата и полицията и само след 3 седмици вече имало един задържан, който е замесен и в други схеми за измама.

С белезници се оказали и останалите членове на организираната престъпна група, също до един участвали в престъпления, свързани с измами с жилища.

Депутатът предупреди гражданите да внимават с подобни оферти, особено когато им се предлагат жилища в столицата на цена 6000 -7000 лева. Прокуратурата се е заела с бандитите.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.