iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изхвърлят тонове развалена храна за бежанците

Изхвърлят тонове развалена храна за бежанците 04_1460788824

Агенцията за бежанците изхвърля тонове развалена храна, като за продуктите беше направена спешна обществена поръчка, а разследване на Нова телевизия показа, че храните са купени на завишени цени.

Освен че са платени по-скъпо, продуктите практически се оказали и ненужни, защото голяма част от центровете за бежанци са празни.
Малко преди Коледа при почти празни бежански центрове и при прогноза за намаляване на потока от хора Агенцията за бежанците сключи спешно договор за доставка на храна за близо 860 000 лева, вместо да обяви обществена поръчка за 2016 г.

Директорът на агенцията Петя Първанова съобщи, че с встъпването си в длъжност е разпоредила проверка за количество и качество на храните. Направен е опит за намаляване на загубите и храната да се предостави за изхранване на животни, но становището на експертите е било, че тя не става и за тях. Годността на доставеното сирене изтича през юни.

В момента от агенцията са в преговори с фирмата, доставила храните. Целта е останалите количества да бъдат заменени с нови в срок на годност.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.