iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изграждат закрит плувен басейн в Перник

Изграждат закрит плувен басейн в Перник 01_1421737162

Ирена Соколова, която е областен управител на Перник ще лобира пред Министерството на младежта и спорта за изграждането в Перник на закрит плувен басейн с олимпийски размери.

Идеята е на председателя на спортен клуб „Калоян Ладимекс” Иво Иванов и до момента е подкрепена и с подписите на 1600 перничани. Има изготвен проект за съоръжението.

„На територията област Перник няма плувен басейн, с размери, подходящи за провеждането на състезания. Изграждането на съоръжението ще допринесе за развитието и популяризирането на плувния спорт. По проект басейнът ще се намира в близост до спортната зала и стадиона, което би осигурило чудесни възможности за спорт в свободното време за гражданите на Перник и областта”, изтъкна областният управител. Той ще разполага със сертификат за безопасност и ще може да се ползва и от хората с увреждания. Предвижда се басейнът да бъде лицензиран и за провеждане на международни състезания. Соколова заяви, че вече са направени първите стъпки. Проектът е внесен в Министерството на младежта и спорта като приоритетен и до края на февруари се очаква отговор.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.