iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изграждането на велоалеята в Перник върви по график

Изграждането на велоалеята в Перник върви по график 09_1474088589

Изграждането на велоалеята в Перник върви по график, като кметът Вяра Церовска и ресорният заместник-кмет Владислав Караилиев провериха на място докъде са стигнали строителните дейности и спазват ли се
договорените изисквания.

Стартът на строителните работи бе даден в средата на месец август и вече са изградени 2 км от трасето.

Припомняме, че велоалеята е част от поименния списък за капиталови разходи за 2016 година и ще свързва централна градска част в Перник с парка в кв. Изток. Трасето е с дължина 6 км и ширина 2,50 метра. Предвидените за изграждането средства са в размер на 646 965,29 лв без ДДС. Фирмата изпълнител на обекта е “Тони Тодоров“ ООД, която спечели конкурса в конкуренция с други четирима кандидати.

Маршрутът на велоалеята ще започва от моста на р. Струма в центъра на Перник и продължава в посока ул. Стримон, ул. Бродо, кв. Ив. Пашов, върви успоредно на вътрешноградската магистрала и р. Струма, минава покрай разклона за Тева, пресича кръстовището за кв. Мошино до Ленински проспект, езиковата гимназия и стига до парка пред кметство Изток.

Инвеститорският контрол ще се осъществява от община Перник, а строителният надзор – от софийската фирма БСК “Инженерин“АД. Крайният срок на изпълнение е 90 календарни дни.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.