iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Избират фирмите за санирането на жилищни сгради в Перник

Избират фирмите за санирането на жилищни сгради в Перник 05_1431193604

15 жилищни блока в Перник ще бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност, като сградите са в Изток, Тева, Иван Пашов и други квартали в града.

В момента текат процедурите по избор на фирмите, които ще извършат строително-ремонтните дейности. Вчера е приключила процедурата по подаване на заявления за извършване на енергийно и конструктивно обследване на сградите. Подадени са 25 оферти, съобщи заместник-кметът Евелина Манчева. Предстои процедурата по обществена поръчка за проектиране. 10 фирми ще бъдат одобрени за извършване на санирането на сградите.

В общината продължават да постъпват молби за регистрация на сдружения на собственици, които искат да санират жилищата си. Направените промени в програмата, а именно да се иска 95% съгласие от живущите, а не 100% както бе досега, повишава интереса към санирането от страна на перничани, коментира Манчева.

Очакванията на общината са строително-ремонтните работи по одобрените 15 жилищни сгради да започнат през септември-октомври.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.