iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иван Иванов: Площадът в Перник ще бъде направен

Иван Иванов: Площадът в Перник ще бъде направен 06_1435129260

Площада ще го направим, но не ме питайте кога, каза на пресконференция кметът на община Перник Иван Иванов, като подчерта, че довършването на централното градско пространство е приоритет за него и екипа му и че ще стане много хубаво.

Градоначалникът не каза нищо повече за работата по площада, но пък не скри горчивината си от безхаберието на някои перничани, които крадат и рушат направеното. Градинките под жп гарата и при гимназията са готови и вече са пълни с народ. Вандали обаче къртят и крадат новите пейки, изчезват кошчетата за боклук и напоителните системи за зелените и цветни площи.

Заради това на всеки обект, на който е посягано, ще бъде монтирано видеонаблюдение, а нарушителите ще бъдат глобявани здраво и наказвани според закона.

Кметът призова гражданите да сигнализират за всяка нередност, която видят и да правят това непрекъснато на тел. 076/684-283. Телефоните за жалби, сигнали и оплаквания са на сайта на Общината pernik.bg вдясно. Реакцията ще бъде мигновена, категоричен е кметът.

50 нови пейки купува Общината, за да ги сложи на мястото на изчезналите на колелото при естрадата в парка и да подмени счупените нови скамейки на ул. „Търговска”.

Новите фонтани до общинската сграда вече са пуснати и радват перничани. Скоро ще заработят и шадраваните при Двореца на културата и младежкия дом.

Източник: perniktoday.net
И

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.