iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Ислямска държава" пое официално отговорност за антентатите в Париж

"Ислямска държава" пое официално отговорност за антентатите в Париж 11_1447504230

Терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорност за атентатите в Париж в официално изявление. Това предаде Ройтерс.

В него се казва: "8 наши братя, опасани с колани с експлозиви и въоръжени с пушки,атакуваха няколко предварително избрани места във френската столица: "Стад дьо Франс", където се играеше мач между Германия и Франция и присъстваше "този глупак" Франсоа Оланд"; "Батаклан", където стотици идолопоклонници се бяха събрали на празник на перверзията; както и други мишени в 10, 11 и 18 район на Париж.

Франция и онези, които вървят по нейния път, трябва да знаят, че остават основни цели на "Ислямска държава".

В събота преди обед терористичната организация пусна видео, което не се знае кога е заснето. В него тя призовава мюсюлманите, които не могат да стигнат до Сирия, да започнат свещена война и да извършват атентати във Франция.

"Беше ви наредено да се борите с неверниците - какво чакате? Има оръжия и коли, както и мишени, които чакат да бъдат ударени., казва ислямист от организацията във видеозаписа. "Дори отрова има в наличност. Така че отровете водата и храната на поне един от враговете на Аллах!"

Малко преди това френският президент излезе с официално изявление, в което заяви, че атаките в Париж са "военен акт", организиран от "Ислямска държава" от чужбина и с помощ от вътрешността на страната, съобщи агенция Ройтерс.

"Когато е изправена пред война, държавата трябва да предприеме необходимите действия", заяви Оланд.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.