iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Искат да се върне премахната жп спирка

Искат да се върне премахната жп спирка 07_1437135836

Жители на махала “Извора” и един куп ловджии, рибари и туристи искат да се върне премахнатата жп спирка “Кариера Скакавица”. Причината е, че махалата се намира в дефилето между Земен и кюстендилското село Полска Скакавица и там живеят четири домакинства, а през лятото стават общо шест.

До 12 декември 2014 г. влаковете все още са спирали това място, разказа местният жител Георги Стоименов. Хората направили подписка с искане жп-спирката да бъде върната отново, тъй като е удобна, а и защото рискуват живота и здравето си.

Липсата на спирка кара хората да вървят 400 метра през тунел по средата на жп-релсите, за да отидат до другата гара. Отпред БДЖ се е погрижило да постави забранителна табела за преминаването, но грижата за хората някъде е забравило. Друго място, откъдето да се мине, няма. Хората без коли не могат да стигнат до махалата по друг начин освен с влак. Това се отнася и за авджиите, рибарите и туристите, които често посещават горите между Земенско и Кюстендилско. Дивите местности наоколо са прочути с фантастичната си красота и много хора предпочитат там да прекарват уикендите си.

Местните писали до “горестоящите” /централното управление на БДЖ/, но така и не дочакали отговор – получили мълчалив отказ. На практика спирката е в нищото, сграда няма и влакът спира за минута колкото да слязат пътниците набързо. Затова местните недоумяват какъв е проблемът тренът да не спира там.

Хората се притесняват, че проблемът ще бъде решен ако недай боже някой загине. Това е практика в България – нещата да се поправят, едва когато стане непоправимото, огорчени са хората.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.