iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Искат да организират патрули срещу мигрантите в Перник

Искат да организират патрули срещу мигрантите в Перник 08_1471064217

Да се организират граждански патрули срещу мигрантите в Перник. Това е идеята на младежи от града, като тя се разпространява от няколко дни в социалната мрежа и съдейки по коментарите има своите подръжници. Подобна идея се лансираше още преди време, но после се „замрази”. Напомняме че и бивши служители на полицията и военни от областта преди време се обединиха в своя организация – като обединяващото беше защитата на интересите на перничани.

В последните няколко седмици информациите за заловени нелегални мигранти в Пернишко съвсем не са изолирани от общия поток на новини. Само преди часове в града ни бяха заловени 54 нелегални граждани – голяма част от тях от страни, които нямат нищо общо с военния конфликт в Сирия.Перник е близо до сръбската граница, пограничните села са обезлюдени от години и старите къщи спокойно може да се използват от мигранти и техните „водачи” преди да опитат да минат границата.

Идеята за граждански патрули беше изпълнена първо в столицата още в началото бежанската криза, когато Боян Расате поведе своите съмишленици на „битка” против мигрантите, застрашаващи спокойствието и живота на хората.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

22-Април-2016

23-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.