iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Искат да лицензират казаните за варене на ракия с обем над 500 литра

Искат да лицензират казаните за варене на ракия с обем над 500 литра  11_1447251337

Собствениците на казани за варене на ракия с обем над 500 литра да се лицензират като данъчни складове, а самите съоръжения да работят само шест месеца в годината - от 1 юли до 31 декември, предлага депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро.

„Тази промяна няма да засегне изобщо хората на село, които имат казани от 100, 200, 300 и до 500 литра. Така че дядо на село може да бъде спокоен, никой няма да му пипа казана. Мярката, която искаме да въведем, е за казани от 500 литра нагоре и за тези ракиджийници – малки винпроми, някои от които имат и по 10 тона съдове. Те правят бизнес, там селяните отиват да им сварят ракията, плащат си за това, а след това нищо не постъпва в държавната хазна. Официално са регистрирани само 2800 такива ракиджийници, а приходите от тях са едва по 100 лева на година”, изтъкна пред бТВ Емил Димитров.

Собственици на казани обаче се обявиха категорично против тези предложения и прогнозираха, че ако те бъдат одобрени, това може да доведе до повишаване на цените.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.