iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ирена Соколова успя да договори спирането само на два влака Перник -София

Ирена Соколова успя да договори спирането само на два влака Перник  -София 01_1421306864

Спирането само на два влака по направлението София – Перник беше договорено от областният управител Ирена Соколова след провеждането на активни преговори между Соколова и ръководството на БДЖ.

В резултат списъкът с първоначално предложените за спиране 14 влака е съкратен до минимум, а тези с частична промяна и сезонно ограничение в маршрута ще бъдат 4.

Корекция в изпълнението на направлението Перник-София и София-Перник ще има само в най-ненатоварените часове, когато рентабилността на композициите е под 30%. Това се отнася за крайградския пътнически влак от София за Перник, който заминава в 07:30 ч. и за пътническия влак от Перник за София, който заминава в 11:00 ч. и се движи само в делнични дни.

Ирена Соколова изтъкна, че ще се съобрази с настоящото състояние и възможностите на БДЖ, но подчерта, че най-важният аргумент в преговорите е осигуреността с подходящ и навременен жп транспорт за пътниците от Перник и областта. Тя се мотивира с факта, че над 70% от жителите на града и региона работят и учат в София и съответно в Благоевград, които след това пътуват обратно до домовете си. Нуждите на жителите на Перник и областта са различни и поради тази причина градът ни не може да бъде сравняван с другите райони в страната, твърди Соколова.

От своя страна директорът на БДЖ Владимир Владимиров заяви желанието на дружеството да работи съвместно с областите и общините за по-точно съобразяване на графиците на движение с нуждите на гражданите и за максимално удобство при свързването на жп транспорта с градските транспортни схеми.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.