iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ирена Соколова: Носенето на бурка е заплаха за националната сигурност

Ирена Соколова: Носенето на бурка е заплаха за националната сигурност  04_1460816360

Носенето на бурка, което е нетрадиционна практика и не се изисква от Корана, се равнява на заплаха за националната сигурност”, каза вчера депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова.

„Носенето на покривало на главата е типична практика за всички монотеистични религии. И в православието, и в юдаизма, когато има молитвена практика, тя се извършва с було на главата, но това се извършва в молитвения дом”,подчерта тя. „Бурката покрива цялото тяло и е абсолютно невъзможно да се установи дали под нея има мъж или жена”, коментира още Ирена Соколова.

„В шест европейски държави има забрана за носенето на религиозни покривала. Тя включва всички публични места, а не само обществените институции”, подчерта депутатът от Патриотичния фронт Искрен Веселинов.

„Този въпрос изисква законова регламентация, каквато няма. Явно е дошло време да има законодателна инициатива. Там, където държавните институции трябва да идентифицират лицата, всички трябва да бъдем равни. Трябва да се запише, че в институциите трябва да могат да бъдат идентифицирани по външни бележи всички лица”, коментира депутатът Атанас Атанасов от Реформаторския блок.

Междувременно стана ясно, че 16-годишно момиче съди училището си, защото иска да посещава часовете забулена.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.