iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ирена Соколова изпраща добра година

Ирена Соколова изпраща добра година 12_1451466978

Депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова изпраща динамична и интензивна година, изпълнена с много промени и градивна работа, като 2015-та донесе по-добър синхрон в работата и на властите, и на институциите, и сред хората. Годината успя да комплектова немислими понякога съдружия и успя да даде добър резултат в национален план чрез коалиционното управление, смята тя. Това, което бе подстигнато до момента носи устойчивост и добро управление, заяви Соколова. Изградиха се силни местни власти, като досегашни кметове затвърдиха позициите си, но влязоха и нови управленци с желание и компетентност. Само силно управление с компетентни кметове и с добри екипи може да доразвие градовете и да бъдат в оня облик, който искаме да виждаме, смята тя и подчерта, че са нужни обединените усилия на всички, за да има положителни резултати.

Като зам.-председател на парламентарната комисия по култура и медии Ирена Соколова бе депутатът, който внесе предложението за 22-процентно увеличение на заплатите на служителите на галериите, библиотеките и музеите без то да се отрази върху издръжката на институциите.

По повод лошото финансово състояние на Община Перник, тя беше категорична: „Длъжни сме да се справим и ще се справим, защото има и желание за добра и активна работа, но има и механизми за това. Още повече, че и други общини са намирали изход от подобни нелеки финансови ситуации”. Според Соколова държавата би могла да помогне при съфинансирането на различни проекти или пак да разсрочи дължими плащания.

Ирена Соколова раздаде баница с късмети, майсторски направена от жена от кв. Бела вода. На нея й се падна любов, а на късметчето на кмета Вяра Церовска пишеше: “Летвата високо таз година вдигаш, в службата стремглаво се издигаш”.

Вдигайки наздравица, депутатката пожела здраве, единомислие, обединени усилия и благоденствие за всички перничани.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.