iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ирена Соколова иска проверки на училищата по пътната безопасност

Ирена Соколова иска проверки на училищата по пътната безопасност 09_1441977984

Национална кампания на тема „Да пазим децата на пътя” е с цел да се постигне намаление на пътнотранспортните произшествия и травматизма при децата.

С цел създаване на по-добри условия за опазване живота и здравето на децата в пътното движение, областният управител на Перник Ирена Соколова, настоя компетентните органи да извършат проверки установяващи наличието/неналичието, състоянието и целостта на оградните съоръжения около учебните и детски заведения.

До началото на учебната година е създадена организация за провеждането на разяснителна кампания от институциите, организациите и общинските власти, за привличане вниманието на обществеността за опазване на живота и здравето на децата в пътното движение.

Ще бъдат извършени прегледи на организацията на движението в районите на учебните и детски заведения, сигнализацията и маркировката, съоръженията за безопасност, режимите на паркиране с цел създаване на пътни условия, които да възпитават и пазят децата.

Всяка година над 1000 деца стават жертва на пътнотранспортни произшествия, от които над 25 загиват. Голяма част от пострадалите деца остават с трайни увреждания за цял живот.

За периода 2011-2014 г. от ПТП са загинали 114 деца и 4236 са били тежко ранени. За първите 6 месеца на 2015 г. са загинали 11 и са били ранени 479 деца.

Със започването на новата учебна година много деца ще се включат в движението по пътищата като пешеходци. Ще нарасне интензивността на движението, което е предпоставка за пътнотранспортни произшествия и изисква повишаване на вниманието на всички участници в него.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.