iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Инициативният комитет в Радомир благодари за съдействието за референдума

Инициативният комитет в Радомир благодари за съдействието за референдума 08_1408432106

Регионалният министър от служебното правителство г-жа Захариева, е получила писмо от председателя на Инициативния комитет на местната Гражданска инициатива в Радомир Асен Велев.

С него той изразява благодарност към служители на ведомството за съдействието при подготовката на подписката за провеждане на референдум в общината.

В писмото Велев пише:

Уважаема г-жо Захариева,

Чрез Вас, от името на гражданска инициатива Радомир, изказвам благодарност към служителите на ГД ГРАО, на г-н Иван Гетов, Главен Директор, на г-жа Катя Панова, ръководител на ТЗ „ГРАО” гр. Перник, г-жа Стефка Гаврилова, главен експерт в ТЗ „ГРАО” гр. Перник и на старши експерт в ТЗ „ГРАО” гр. Перник г-жа Величка Димитрова, които ни оказаха изключителна помощ с информация и съдействие при подготовката и реализацията на подписката за провеждане на местен референдум.

В Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление не беше прецизирано изискването за електронен носител в структуриран вид на подписката. След проведен от мен разговор с г-жа Панова, в изключително кратки срокове се проведе междуведомствена среща и изготвено Решение № 614 от 26.06.2014 на ЦИК, с което беше регламентиран посоченият казус. Това даде възможност на Инициативният комитет да проведе спокойно и коректно подписката.Считам, че този случай на добра комуникация между структури на Държавната Администрация и гражданите, може и трябва да бъде за пример.

Сърдечно Благодаря!

Вчера писмото е предадено на министър Захариева.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.