iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Инициативата след земетресението

„Никой не ми е изпращал петиция и не знам какви са исканията на Инициативния комитет за пострадалите от труса“, е заявил областният управител Иво Петров, който бе категоричен, че ще коментира документа след като се запознае с него, съобщават от "Мироглед".
Припомняме, че Инициативният комитет за помощ на пострадалите от земетресението на 22 май бе учреден в края на миналата седмица и събранието гласува петиция, която да бъде изпратена на премиера Бойко Борисов, на заместника му Цветан Цветанов, на председателя на Народното събрание Цецка Цачева и областния управител на Перник Иво Петров.
„До този момент са преведени на Перник над 2 млн. лв. за еднократни социални помощи от Министерството на труда и социалната политика, 666 000 лв. са гласуване за частни домове то Междуведомствената комисия и това е само за първите протоколи. 5 млн. лв. ще бъдат отпуснати за ремонта на няколко детски градини. За тях вече се подготвят Обществени поръчки“, каза още Петров.
Областният управител поясни, че повторната проверка на сградите, подлежащи на събаряне вече е приключила и протоколите от нея са предадени в Междуведомствената комисия.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.