iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Имигранти са се опитали да преминат във Великобритания през тунела под Ламанша

Имигранти са се опитали да преминат във Великобритания през тунела под Ламанша 07_1438173092

Около 2000 мигранти се опитаха да достигнат до Великобритания през тунела под Ламанша от френския град Кале през миналата нощ, като това обяви говорител на компанията „Евротунел”.

„Това е най-големият опит за спиране на нахлуване от последния месец и половина насам”, заяви говорителят на компанията, която води битка на живот и смърт да възпре инвазията. Представител на властта в Кале пък обясни, че 200 души са арестувани, 6 от тях са ранени.

Пристанищният град Кале се наводни в последните години от имигранти, които го ползват като отправна точка за пътуване към Острова. Както БЛИЦ съобщи, зачестиха оплакванията на шофьори на камиони, които са нападани неочаквано от бежанци, които изскачат внезапно от пътя и се мятат в каросериите. Така те опитвали да минат тунела и да стигнат до Англия. Те са предимно от Еритрея, Либия и Сирия.

Ситуацията в Кале се влоши и заради протестите на работниците и фермерите в региона. По данни на британската полиция, мигрантите там само за седмица са нараснали от 3000 на 5000.

През юни и юли властите са спрели на 8000 опита за нелегално преминаване на Канала. Проблемът нажежава и отношенията между Лондон и Париж, които се обвиняват взаимно в неспособност за справяне със ситуацията.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.