iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има жълт код за 5 области днес

Има жълт код за 5 области днес 06_1434520541

За днес е обявен жълт код за 5 области на Югозападна и Южна България. Причината са очаквани гръмотевични бури и интензивни валежи.

Кодът е в сила за областите Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска и Кърджалийска. В тези области след обяд и вечерта на 17 юни се очакват интензивни валежи, силни гръмотевични бури и градушки, които ще продължат и през нощта срещу четвъртък (18 юни 2015 г.). До 24 ч. на 17 юни се очаква на места количествата на валежите да достигнат 30-40 л/кв. м. НИМХ предупреждава, че времето е потенциално опасно в тези 5 области.

За останалата част от страната обявеният код е зелен.

Преди обяд на 17 юни ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност над Североизточна България, където на отделни места слабо ще превали.

Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Вечерта и през нощта срещу четвъртък от югозапад явленията ще се активизират. Очакват се силни гръмотевични бури, интензивни валежи и градушки, особено в Южна България. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който през втората половина от деня в източната половина от страната ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и много места ще паднат краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Вечерта и през нощта срещу четвъртък в масивите от Южна България се очакват силни гръмотевични бури и интензивни валежи. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад.

По Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и на места, главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Около обяд ще настъпи временно разкъсване на облачността, но към края на деня отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат около 24°-27°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.