iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има опасност от пожари днес в Перник

Има опасност от пожари днес в Перник 08_1439642965

Червен индекс за пожароопасност е обявен в части от областите Бургас, Плевен, Велико Търново, Русе и Ямбол, показва справка на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Червеният индекс за пожароопасност означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Пожарите са трудни за овладяване. Действията по погасяване се ограничени само по фланговете на пожара. Възможни са само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите.

Оранжев индекс за пожароопасност е обявен за части от областите Перник, Видин, Монстана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, София, София-област. Оранжевият индекс означава, че са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони. Предните фронтове на пожарите е невъзможно да бъдат овладени от наземни екипи. Налагат се въздушни атаки със забавящ агент (retardant), за да се атакуват успешно предните фронтове на пожарите.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.