iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има нарастване в издаването на персонални кодове от данъчните

Има нарастване в издаването на персонални кодове от данъчните 04_1430212039

От Националната агенция за приходите отчита истински бум в исканията за издаване на персонален идентификационен код (ПИК) и то само три дни преди края на данъчната кампания.

На ден НАП издава по 1000 кода. Те са безплатни и безсрочни, а данъчните обясняват големия интерес с възможността за онлайн подаване на данъчната декларация, която имат притежателите на ПИК. Той се издава в офиса по постоянен адрес на гражданите.

Освен декларацията за доходите, с персонален код на НАП те могат да подават по интернет и много други документи - осигурителни декларации, справка за изплатени доходи на физически лица и др. С ПИК гражданите могат да направят справка и за задълженията си към бюджета, какви плащания са направили и др.

От НАП припомнят, че времето за подаване на данъчни декларации изтича - крайният срок е 30 април. Същият е и срокът за заплащане на дължимия данък за довнасяне. До момента са подадени над 350 000 формуляра, като всеки трети от тях е изпратен по електронен път с ПИК или с електронен подпис. Декларациите могат да се изпратят и по пощата или на място.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.