iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И в Перник ще има старчески дом

И в Перник ще има старчески дом 05_1431068334

Ще разкриват старчески дом в Перник, което е част от програмата за социални услуги в града през 2016 година, която беше приета на сесия на Общинския съвет.

Засега такива домове има в Трън, Радомир, Ковачевци и Брезник. Необходимостта от подобен социален дом в града съществува отдавна.

Кметът Иванов обясни, че още от началото на годината вече са започнали разговори за базата, която ще ползва бъдещият старчески дом. Най-вероятно той ще бъде разкрит в Профилакториума, тъй като здравното заведение има достатъчно свободни в момента помещения, които могат да бъдат използвани за нуждите на новата социална институция.
Председателят на минипарламента Милан Миланов предложи на колегите си старейшини да помислят и за възможността да бъде разкрит приют и за лица, излезли от местата за лишаване от свобода. На последното заседание на Наблюдателната комисия, на която е член Миланов, е бил дискутиран фактът, че напускайки затворите, много от бившите им „обитатели" остават буквално на улицата, без подслон над главата и живеят като клошари.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.