iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хората вече ще могат да се обаждат на спешен телефон на ВиК

Хората вече ще могат да се обаждат на спешен телефон на ВиК 01_1421306302

Ще има спешен телефон за връзка с В и К в Перник за аварии през мразовитите зимни дни, като номерът ще бъде изписан на официалната страница на областната администрация до спешния телефон 112, за да могат гражданите да имат директен достъп до служителите за интересуващите ги информация и въпроси.

Това бе решено на заседанието на Оперативната група за бързи реакции при зимни условия при областния управител Ирена Соколова, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

На срещата присъстваха и директорите на териториалните структури, които докладваха за ситуацията на територията на област Перник от изминалата седмица. Припомняме, че в началото на 2015 година със своя заповед областният управител разпореди ежеседмично провеждане на заседания на Оперативната група в рамките на зимния сезон.

Обстойно беше разгледан повдигнатият неотдавна проблем за липсата на условия за настаняване на бездомни хора през студените дни. Директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане” Ивайла Касърова информира за двама бездомни, които са настанени в жилищна сграда в кв. „Мошино”. На този етап подкрепа за овладяване на проблема с бездомниците оказват МБАЛ „Рахила Ангелова” и Профилакториумът.

Обстановката в област Перник продължава да бъде спокойна, обяви директорът на ОД на МВР Славчо Станиславов. Главният експерт в Областното пътно управление /ОПУ/Емил Костадинов потвърди, че почистващите съоръжения продължават да бъдат в изправност и поддържат пътната инфраструктура в състояние, осигуряващо спокойно придвижване на автомобилния поток.

След обилните снеговалежи и натрупалата се 20-сантиметрова снежна покривка, в Трън е имало леки затруднения, но екипите са реагирали веднага и пътищата са били почистени и проходими.

От ЧЕЗ съобщиха за извършени превантивни обходи на съоръженията на територията на област Перник, при които не са констатирани проблемни участници.

За изминалата седмица през Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ са преминали 551 пациенти, а на адрес са били прегледани 20 души, уведоми директорът д-р Юлия Такова. За момента не се предвижда разширяване на спешния център, за да бъде запазено качественото обслужване на гражданите.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.