iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хората се трогнаха от изхвърлено куче

Хората се трогнаха от изхвърлено куче 03_1426330438

Сърцата на хората се отвориха заради изхвърлено куче в Радомир. Хората, любители на животните, са дарили пари за лечението на женското животно, приличащо на тапициран скелет.

Преди няколко дни радомирецът Георги Джерекаров потърси помощ за откритото на улицата четириного. На молбата му откликна неговага съгражданака Любомира Митичева, която закара кучето в Пернишка ветеринарна клиника, където е оставена за лечение. Според ветеринарите животното е квръстоска от бордо и питбул, невероятно слабо и обезводнено. Трудно става и стои на краката си от изтощение. От кръвните изследвания е установено, че няма проблеми, обезпаразитено е вътрешно и външно. Кучето е женско и след като бъде възстановено в клиниката, ще бъде кастрирано. Към момента е сравнително добре, храни се и пие вода с невероятна жажда. Лекарите обаче са установили, че животинката е глуха.

Само два дни престой в клиниката струват 70 лева, добри хора се отзоваха на молбата на Митичева и много бързо се събра прилична сума. Даренията са и във валута като някои направо в клиниката са отишли и оставили пари, други са се свързали с Митичева и са предали лично или превели по банков път различни суми. В клиниката кучето вече е по-добре, наддало e 2 кг, направено му е и рентгеново изследване като е установено, че няма проблем с краката. В стомаха му обаче са установени твърди тела и ще трябва или да ги изкара, или да бъде оперирано. След оздравяването на кучето спасителите му търсят временен приемен дом, след което ще бъде обявено за осиновяване.

„Търсим отговорни хора, които ще я поемат след клиниката до възстановяването й”, сподели Любомира Митичева. Вече имало кандидати, най-отговорни са семейство от Шумен.

В социалната мрежа в Радомир има група Зоо Мания, членовете й помагат на много изхвърлени от стопаните си животни, спасяват ги от насилие и им търсят осиновители.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.