iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Гражданин е депозирал молба срещу извозването на боклука

Гражданин е депозирал молба срещу извозването на боклука 12_1450356926

В Общинския съвет в Перник е депозирана гражданска жалба срещу незаконосъобразността на решението за утвърждаване на план-сметката за сметосъбиране и сметоизвозване за 2016 г., като тя е подадена от Валентин Рангелов Георгиев и „Пропак България” ООД.

Придвижва я адвокат Анжела Асенова. Жалбата е подадена на 14 декември 2015 г. Ден след това, на 15 декември, куриерска фирма я занася в офиса на Общинския съвет. Гражданската жалба излага мотиви срещу решението на ОбС на 10 страници. Обжалваният административен акт е нищожен, тъй като е издаден при изключително съществено нарушение на процесуалните правила и в изключително грубо нарушение на материалния закон, твърди Анжела Асенова.

Съвпадение или не, но на 14 декември областният управител вече е входирал своя заповед, с която връща като незаконосъбразно същото решение № 28 от 30 ноември 2011 г. на ОбС за същата план-сметка и иска решението да бъде преразгледано на ново заседание в 14-дневен срок от получването на заповедта.

Още едно съвпадение: пасажи от гражданската жалба се четат едно към едно в заповедта на областния управител, която на практика е депозирана ден преди да пристигне гражданската жалба.

Ден след депозирането на гражданската жалба, т.е. тази сутрин, офисът на адвокат Анжела Асенова осъмва омазан с домати. Атаката може да е просто гаменска проява, но може и да звучи като вид предупреждение. Асенова вече е подала жалба в Районна прокуратура за хулиганство от неизвестен извършител с искане за образуване на досъдебно производство.

Анжела Асенова ще депозира нова жалба срещу днешното препотвърдено решение от Общинския съвет за план-сметката за 2016 г. По-нататък процедурата предвижда образуване на дело в Административния съд, за да бъде разгледана жалбата и законосъобразността на решението на ОбС.

Тя вече е печелила дело срещу Община Перник през 2011 г. заради увеличението на промилите за такса „Смет” на фирмите.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.