iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Готвят национална младежка среща в Перник през април

Явор Давидков и Симона Веселинова - ОМС - Перник

Перник и местният Общински младежки съвет ще бъдат домакини на 11-та Национална пролетна сесия на Общинските младежки съвети (ОМС) и Младежките парламенти в страната, съобщи на пресконференция днес Явор Давидков, председател на ОМС.

Форумът ще бъде от  14 до 16 април. Основната тема е „Образованието – приоритет на младите хора“.

Събитието е най-мащабното за годината в програмата на Младежкия консултативен съвет в Перник, като за организацията му са предвидени 4 000 лева от средствата за младежки дейности в общинския бюджет, които са в размер на 20 000 лева.

За националния форум в Перник се очакват да пристигнат около 100 младежи от страната, които са представители на младежките структури по места.

Откриването на Националната пролетна младежка сесия ще бъде  в Двореца на културата на 14 април. Младите хора ще представят презентации за своята дейност и ще споделят опит и добри практики.  

Има идея във втория ден на срещата домакин да бъде Европейският политехнически университет в Перник.   Покани за участие са отправени и към Нов български университет, Софийския университет и други ВУЗ-ове за дискусии по темата образование – средно, висше и неформално. Покана за участие в срещата е отправена и към министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. Участиницете в срещата ще разискват и проекта на  Закон за младежта. В развлекателната програма, съпътстваща форума, са включени посещения на театрална постановка, на Подземния минен музей и на крепостния хълм.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.