iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Гостуването на индиец в Перник мина при голям интерес

Гостуването на индиец в Перник мина при голям интерес 01_1453274024

При много голям интерес премина гостуването в Перник на индийският учител Свами Джотирмая, като перничани, които имат интерес към медитацията, като начин да се постигне хармония се събраха в Двореца на културата в понеделник вечерта.

Свами Джотирмая е ученик на големия индийски учител и хуманитарен деец Шри Шри Рави Шанкар, създател на най-ефективната дихателна техника "Сударшан крия". Тя е променила живота на милиони хора по света, освобождавайки ги от стреса и токсините на клетъчно ниво. На санскрит "су" означава правилен, "даршан" - поглед и "крия" - пречистване, т.е. пречистване на погледа към света.

"Много хора не са доволни от своя живот. Те искат повече, и повече, и повече. Нуждаят се от пари, нуждаят се от слава, но трябва да гледат и по-надълбоко в живота си. Животът е по-важен от всички тези неща. Напрежението и нетърпението да имат всичко веднага ги отдалечава от техния център, от истинското им предназначение. Не дишат правилно, не се грижат за своето тяло. Понякога съвременните хора, увлечени в своите мисли и ненужното съревнование с другите хора, дори забравят да дишат. Или дишат много бързо. А ако не дишат правилно, се натрупват токсини", казва Свами Джотирмая."Усмихвайте се колкото се може повече - съветва той. - В усмивката участват всички лицеви мускули, подобрява се оросяването на мозъка.Смехът е здраве. Едно бебе се усмихва 400 пъти на ден, когато порасне - 17 пъти, а възрастните хора не се усмихват въобще." Според него радостта и щастието са вътре в нас. Не е необходимо да ги търсим навън. Чрез дишането можем да осъзнаем, че те са в нас.Свами Джотирмая препоръчва всеки ден медитация по 15-20 мин., което се равнява на 6-7 часа сън. Така ще станем по-спокойни, с по-ясен ум и изпълнени с енергия.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.