iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Големи задължение към „Топлофикация“ Перник са натрупали абонатите тази година

Големи задължение към „Топлофикация“ Перник са натрупали абонатите тази година 06_1402666209

Големи задължение към „Топлофикация“ Перник са натрупали абонатите тази година. Те не са ги плащали с години.

Най-фрапантните суми са по 30-40 000 лева, съобщи директорът на дружеството инж. Кремен Георгиев.

„1/3 са изрядните абонати. Водим дела с неизрядните, защото това е единствения законен начин да си съберем парите. 39 млн. лв. ни дължат битовите абонати и 4 млн. лв. – фирмите. Както е тръгнало скоро ще осъдим целия град. Тази седмица започват да правят описи и съдия изпълнители, а постоянно има запори на заплати заради неплатени задължения към нас“, каза Георгиев.

На съд не отивали единствено борчлиите, които сключвали споразумения за разсрочено плащане. Такива се изготвяли средно между 5 и 10 дневно. Според Георгиев ако всички в един блок си включат радиаторите, то сметките ще паднат. В тази връзка предстои да бъде направен експеримент.

„Това ще се случи в кооперация с около 30 апартамента. Всички ще си включат парното на максималната мощност, като ще си махнат вентилите. Вече сме го правили във Враца. Оказа се, че в голям апартамент сметката за зимен месец е 200 лв. При регулация с вентил, тя ще падне още“, поясни Георгиев.

Шефът на „Топлофикация“ допълни, че тази година профилактика на пети котел няма да се прави и топлата вода за гражданите няма да се спира както обикновено. В момента се ремонтира четвърти котел, а целта е Перник да влезе в новия зимен сезон с два парогенератора и така да се гарантира, че няма да има ситуации с липса на парно и топла вода.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.