iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фондация „П.У.Л.С.” предоставя услуги вече 17 години

Фондация „П.У.Л.С.” предоставя услуги вече 17 години 02_1454751087

Вече седемнадесет години Фондация „П.У.Л.С.” предоставя своите услуги в подкрепа на деца, лица и семейства, пострадали или в риск от насилие или трафик, като директните услуги на организацията са насочени към оказване на психологическа и юридическа помощ на пострадалите от насилие или трафик.

Фондация „П.У.Л.С.” осъществява превенция на насилиеточрез неформално образование, провеждане на младежки дейности, повишаване на осведомеността, организиране на събития, конференции и др. Към Фондация „П.У.Л.С.” съществума Младежки клуб „Да бъдем приятели”, състоящ се от креативни млади хора, които с много ентусиазъм и нетърпимост към насилието обсъждат чувствителни за тях теми и планират информационни дейности сред техните връстници. През 2008 г. Фондация „П.У.Л.С." разкри Кризисен център за работа със спешни случаи и настаняване на клиенти след преживяно насилие. Центърът има ресурс за дългосрочно настаняване на клиенти, които имат желание да продължат психологическата работа по посока на тяхното овластяване и промяна на жизнената им ситуация.

От 2004 г. Фондация „П.У.Л.С.” осъществява дейности по програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН сред интравенозно употребяващи” Основна цел на програмата е да допринесе за намаляване на новите случаи на инфектиране с ХИВ/ СПИН сред една от-най-рисковите групи от хора- зависими от наркотици. Към организацията съществува Дроп-ин център- нископрагова служба, част от програмата на организацията за превенция и контрол на ХИВ/СПИН и минимализиране на вредите от употреба на наркотици. От 2010 г. екипът на Фондация „П.У.Л.С.” и доброволците на Младежкия клуб „П.У.М.А.С.” изпълняват дейности по Компонент 7 – „Превенция на ХИВ / СПИН сред младите хора в най-голям риск (15-24 г.)” чрез разширяване на обхвата на превантивните дейности за младите хора. Дейностите им са свързани с работа на терен за достигане до уязвими групи млади хора, които имат рискови сексуални практики.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.