iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фирма иска да приватизива тролеите в Перник

Фирма иска да приватизива тролеите в Перник 03_1427285609

Фирма “Ей- Джи- Ком” ЕООД, която е със собственик Васил Киров, е заявила писменно, че иска да приватизира “Тролейбусен транспорт”- Перник.

Инвестиционното предложение е било внесено преди 6 месеца и се дебатира в постоянните комисии към общинския съвет, съобщи председателят на ОбС Милан Миланов.

По думите му първоначално фирмата представила неизрядни документи, тъй като печата бил на друга фирма. След това се е оказало, че фирмата е недействаща. Променено било впоследствие първоначалното намерение на фирмата в Перник да се движат електробуси.

“Много лесно общинският съвет може да реши дали тролеите да бъдат приватизирани или не. Моето лично мнение е, че тролеите трябва да останат общински, тъй като само в този вид транспорт общината има регулиращи функции, които се отразяват на цената на билета за целия градски транспорт”- каза Милан Миланов.

Той смята, че трябва да се направи допитване до перничани дали в града да има тролейбусен транспорт или не.

“Лобитата на превозвачите не допуснаха досега да се приеме новата транспортна схема на Перник, което трябваше да стане отдавна. Така се стигна до хаоса в транспорта и финансовите проблеми на тролеите”-каза Миланов.

По повод на отправените упреци от страна на кметството, че вина за кризата с тролеите има сегашният общинският съвет, Миланов отвърна:

“Много е лесно да се прехвърля топката и да се търси вината някъде другаде. Тези задължения от близо 700 хил.лв. не са натрупани само при предишния управител. Подписвани са и много други споразумения с ЧЕЗ в годините и от други управители на дружеството, които също не са изпълнявани”.

Миланов допълни, че Общинският съвет е изолиран от разговорите за спасяването на тролейбусния транспорт, които водят областният управител и кметът. Той като председател научавал за това от медиите, въпреки, че по закон Общото събрание и председателя на ОбС трябва да бъдат уведомявани за това.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.