iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фейсбук иска да забрани регистрацията на деца под 16 години

Фейсбук иска да забрани регистрацията на деца под 16 години 04_1461387861

Европарламентът иска да забрани от началото на 2018 г. регистрация на лица под 16-годишна възраст в социалните мрежи Facebook, Snapchat и Twitter без изричното разрешение на родителите им, пише в. „Файненшъл Таймс“.

По данни на изследване, проведено от eMarketer, всяко пето дете под 11 години има профил във Facebook, макар че възрастовото ограничение е 13 години.

Според изданието компаниите трябва да разработят начин да получават съгласието на родителите за регистрация на деца в социалните мрежи. Как именно ще се осъществява контролът засега не е много ясно, но за сметка на това вече е известна сумата на глобата, ако това не се спазва от компаниите – до 4% от оборота им по света.

Според някои експерти по онлайн сигурността това ще направи децата по-уязвими, а не обратното. В отворено писмо до комисията те посочват, че промяната на възрастовата граница „би лишила младите хора от образователни и социални възможности по редица начини и няма да осигури по-голяма защита”. Други твърдят, че социалните медии предоставят жизненоважна връзка за проблемните тийнейджъри и има опасност да не се чувстват в състояние да потърсят помощ онлайн.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.