iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фалшивите банкноти се разпространяват и по селата

Фалшивите банкноти се разпространяват и по селата 01_1452003852

Криминалисти работят по разкриването на банда, която изготвя и пласира фалшиви пари в Пиринския край, като банкнотите – менте се разпространяват и в селата в Неврокопския край.

Повдигнато бе обвинение в понеделник на 42-годишната С.Ш. от гърменското село Дъбница. Тя е извършила престъпление по член 244, ал.1 от НК – прокарала е в обращение фалшиви пари, наказанието е лишаване от свобода от 2 до 8 години. Жената отишла на 28 декември миналата година на пазар в Гоце Делчев. В магазин за продажба на храни за домашни животни е заплатила стока с неистинска банкнота с номинал 50 евро.
Криминалисти от ОД на МВР – Благоевград задържаха преди дни и 34-годишния А.Д. от Гоце Делчев.

Доказано е, че той прокарал в обращение 6 неистински банкноти с номинал от по 20 лева. В хода на разследването, в жилището в града, което обитавал, са намерени и иззети още 106 фалшиви банкноти от по 20 лева. Младият мъж е привлечен като обвиняем не само за прокарване в обращение на пари – менте, но и за изготвянето на фалшиви банкноти. За първото провинение наказанието е от 2 до 8 години лишаване от свобода, а за второто – от 5 до 15 години затвор.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.