iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Европа дава пари за градския парк в Перник

Европа дава пари за градския парк в Перник 07_1436512678

Започва благоустрояването на градския парк в Перник. Това става възможно, след като започна реализацията на нов обект, който е част от проекта на Община Перник „Зелена и достъпна градска среда, гр. Перник“. Стойността на проекта за обновяване на част от градския парк е за над 388 091,04 лв. След завършването на обекта се очаква значително да се подобри изгледа на градския парк в района на Стадиона.

Предвидено е да бъдат обновени част от алеите в парка, както и да се изградят нови такива и се осигури допълнително място за отдих на хората. Също така ще бъде изградено енергоефективно осветление, а се планира и изграждането на зелен паркинг от тревобетонни елементи.

Официалната церемония по първата копка на обекта в парка ще направи кметът на града Иван Иванов на 10.07.2015 г. от 10 часа. На церемонията са поканени да присъстват също така и редица други представители на общината и на държавната власт. След церемонията е предвидена и конференция за проекта в залата на Община Перник.

Припомняме, че проектът „Зелена и достъпна градска среда, гр. Перник“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013“, като се съфинансира и от държавата, и Община Перник. Общата стойност на проекта е 5 386 780.42 лв.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.