iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Електронни магазини за ученически стоки са съкращавали срока за връщане на онлайн покупка

Електронни магазини за ученически стоки са съкращавали срока за връщане на онлайн покупка 09_1442221181

Електронни магазини за ученически стоки и пособия неправомерно са съкращавали срока за връщане на онлайн покупка от 14 на 7 дни, като това каза Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите пред „Нова телевизия”.

Нарушението е установено в рамките на националната кампания на институцията за проверки на обекти, в които се продават учебници, учебни помагала, тетрадки, бележници, несесери, химикалки, моливи и други пособия. Други констатирани нарушения са отсъствието на информация, че потребителят не може да се откаже от поръчката или при какви обстоятелствата губи това право, както и липсата на напомняне за наличието на законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба. Проверките на тези и други сайтове продължават.

В хода на проверките в търговската мрежа в страната до момента не са констатирани сериозни нарушения при продажбата на ученически стоки. Регистрирани са отделни случаи, в които е липсвала информация за производителя на даден артикул.

Друг акцент в кампанията за новата учебна година е безопасността на облеклата и обувките за учениците. Инспекторите следят също за предоставянето на пълна и вярна информация на български език за произхода, вида и основните характеристики на продуктите, както и за ясното обозначаване на цените и условията, при които се продават артикули в промоция, допълни Маргаритов.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.