iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Еднодневни винетки няма да има

Еднодневни винетки няма да има  01_1453017093

Еднодневна винетка, каквато предлага омбудсманът Мая Манолова, няма да има, каза регионалният министър Лиляна Павлова в седмицата по "Дарик" радио. Тя защити решението с това, че никъде в Европейския съюз няма подобна практика.

Разходите за отпечатване на еднодневни винетки ще са са по-високи от приходите, коментира тя. И помоли омбудсманът да не подвежда хората.

"Това, което тя (Манолова) каза, може би недоразбрала от системата, но ние ще и го разясним и заедно ще намерим най-доброто решение, е, че ние вече сме взели решение, променихме закона за въвеждането на електронни винетки и тол система", коментира министърът по повод предложението на Манолова.

Електронна винетка за автомобилите ще бъде въведена до две години, а тол такса ще заплащат големите автомобили, добави тя.

С въвеждането на електронната винетка годишният стикер вече няма да важи за период от една календарна година, а за период от 12 месеца, обясни още регионалния министър.

По-рано Лиляна Павлова уточни, че снегът,който започна да вали днес, не е изненадал снегопочистващите фирми и всички пътища са проходими при зимни условия. До момента няма сигнали за инциденти.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

03-Януари-2019

02-Януари-2017

03-Януари-2016

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.