iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дядо Коледа би бил със заплата от 140 000 долара

Дядо Коледа би бил със заплата от 140 000 долара 12_1418472550

Заплатата на Дядо Коледа беше изчислена от американски финансисти, които пресметнаха на какви пари би се разписвал Дядо Коледа, ако беше на годишна заплата в САЩ и трябва да изпълни всичките си задължения.

Ако някой работодател го назначи на щатна бройка, той би трябвало да взема 140 хиляди долара годишно.

Подобно възнаграждение Добрият старец би трябвало да получава ако искаме той да обикаля света, да управлява шейна с елени и да изпълнява списъка с подаръците на послушните дечица. Като най-доходно би било неговото заплащане в качеството му на инженер за производство на играчки в неговото ателие - 115 хиляди долара. За фермерски грижи по елените той би получавал 4347 долара годишна заплата.

Проверката два пъти годишно на списъка с подаръците би му донесло още 537 долара годишно според щатските счетоводни стандарти. Съществуват още 15 доходни професии, които Дядо Коледа извършва безплатно, но си имат цена, според финансистите, наети от застрахователния сайт Insure.com, съставили годишния щат на Дядо Коледа. Сред тях са трудов посредник (за договарянето на заплатата на Снежанка), водач на шейна, дегустатор на бисквити и коледни щолени. Детективската работа по откриването на добрите и лошите деца, лягащи си навреме, също би му донесла 777 долара годишно, ако предостави разследването си до 30 дни от поръчката, според американския пазар на труда.

Сайтът запитал 895 пълнолетни граждани дали годишна заплата от 140 хиляди долара би била справедлива. Една трета от анкетираните изразили мнение, че това е обидно малко и са жълти стотинки за краля на коледните празници. Друга една трета изразили мнение, че добрият старец трябва да продължи да върши безплатно отговорната си работа. Останалите респонденти изразили мнение, че едно подобно възнаграждение е по-добро от нищо и би било справедливо.

Годишна заплата от 140 хиляди долара би била 10 пъти по-висока от тази, която вземат имитаторите на Дядо Коледа по молове и площади. Те работят средно за 20 долара на час (понякога и 300) и си докарват между 5 и 15 хиляди долара на сезон, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.