iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Две жени спечелиха конкурса „Царици на мартеницата”

Две жени спечелиха конкурса „Царици на мартеницата” 03_1456820922

Христина Викторова от Радомир и Милена Кирилова от Перник са тазгодишните „Царици на мартеницата”. Те участваха в конкурса по случай 1-ви март, организиран от ОП „Пазари”. Призовете бяха връчени от управителя на предприятието Димитър Дойчинов.

Христина Викторова за втора година печели отличието. Тази година тя грабна журито с композицията „Пижо и Пенда на хижа „Славей”. Милена Кирилова пък е впечатлила оценяващите с експонати, които носят името „Гнездото на мартениците”.

Техни подгласници станаха възпитаниците от Центъра за социална рехабилитация интеграция в Перник. Те грабнаха награда в категория „Моята цветна мечта”.

Останалите мартенски творби , които бяха наградени, са на Анелия Александрова от Кюстендил, в категория „Кюстендилско настроение”, Таня Благоева от Перник с мартеницата „Заек –маратонец” и Иванка Василева също от Перник, в категория „Отивам на бал”.

Красивите изобретения бяха оценявани от жури с председател Антоанета Симова и членове – Василка Николова, Анелия Славчева и Мариана Тасева. Техни консултанти бяха Огнян Аспров и Георги Радославов.

„Конкурсът се провежда за четвърта поредна година. И с всяка следваща мартениците са все по-хубави и оригинални. Авторите на експонатите показват българския дух и хилядолетната традиция преодоляла времето. Те са израз на спонтанно творчество на жените”, сподели управителят Димитър Дойчинов и пожела много здраве и още творчески успехи на участниците.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.