iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Държавата пак се прави на по-добра майка!

Държавата пак се прави на по-добра майка! 06_1371227223

Изтръгнали детенцето от ръцете на майката, според шокиращия разказ на бащата. Бащата плаче във Фейсбук: Социалните скриха момченцето ми! Тежка драма предизвиква вълна от коментари и реакции във Фейсбук от няколко дни. Баща се оплаква, че детето му е взето и не може да го види. До момента той е събрал десетки симпатизанти, които предлагат да помогнат.
Ето и разказa на бащата:

“Един ден останах без работа. Семейството ми беше без доходи, това ме принуди да се обърна към социални грижи . Живея в село Люлин, срещнах се със социален работник, а тя ми каза, че не ми се полагат никакви помощи, защото със жената с която живея и имаме дете, се водим на различни адреси и нямаме регистрация в бюрото по труда. От Перник ми отпуснаха еднократна помощ в размер на 200лв, но ме посъветваха жена ми да си смени адресната регистрация. Това ме накара да тръгна по институции, за да оправям документи, за да бъдем на един и същ адрес.

По сигнал на социалната работничка, към която аз лично се обърнах за помощ, служителите от Закрила на детето буквално са изтръгнали детето от ръцете на майка му и са напуснали, без да оставят телефон за контакт или пък някаква информация къде отвеждат детето ни и причините за тези техни действия.

Когато се прибрах жена ми плачеше истерично и почти не можеше да ми обясни какво се беше случило, но аз помислих, че са били крадци. Веднага тръгнахме към сградата на закрила на детето в Перник. Когато отидохме там ние видяхме детето ни и ни олекна, че детето не е в ръцете на бандити. Изведоха момченцето ни, а нас ни поканиха в една стая, където ни обясниха, че не бива да съпротивляваме, защото ще бъдат принудени да извикат и полиция и така детето ни ще бъде поставено и под полицейска закрила. Попитах къде ще бъде детето ни, а отговора беше , че ще бъде настанено в приемно семейство по спешност!”, пише Иван Драгостинов. Той твърди, че след като му взимат момченцето, е заведено и дело за временно отнемане на родителските права. “От този момент до сега аз търся детето си и не го откривам. Нямам контакт с него. Нямам никакви данни къде е то сега, при кого е. Никой не ме е информирал за нищо. Ние си искаме детето. Моля всеки един , който може да ни помогне!”, призовава отчаяният баща.

От социални грижи в Перник твърдят, че имат нагласата да върнат детето, но това можело да стане само, ако семейството покаже, че ще полага грижи за него. /БЛИЦ

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.