iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Доброволец? Сега можеш!

Доброволец? Сега можеш! 08_1439381053

Младежите избраха за старт на своята кампания 12 август- Международният ден на младите хора. Първата от редица инициативи ще се проведе точно днес, като част от събитията, планирани с организациите, част от Консултативен съвет за младежка политика /КСМП/ към Кмета на Община Перник. От 16:00 ч. на входа на Централен градски парк ще бъде разположен мобилен кабинет, където всеки желаещ ще може бързо, безплатно и анонимно да изследва своя ХИВ статус.

Доброволците от Младежки клуб „П.У.М.А.С.” и представителите на РЗИ Перник пък ще предоставят презервативи, брошури, както и консултации по темите за сексуално предаваните инфекции и нежеланата бременност.

В събота 15.08. от 11:00 ч. в Общински младежки дом, гр. Перник доброволците канят всеки един тийнейджър да се включи в обучението #ЗаНасИсекса, където освен че ще се забавляват, ще имат и възможност да получат отговори на въпроси, по които повечето възрастни се притесняват да говорят.

В началото на месец септември младежите от „П.У.М.А.С.” и колегите им от РЗИ Перник ще бъдат в гр. Радомир, където отново всеки желаещ ще може бързо, безплатно и анонимно да изследва своя ХИВ статус, да получи презервативи, здравно образователни материали или просто да поговори с тях.

До края на годината са планирани още събития, които предстоят да бъдат реализирани. Ако ви харесва с какво се занимават доброволците на клуб „П.У.М.А.С.”, то е важно да знаете, че вратите на клуба са отворени за нови попълнения през цялото лято.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.