iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


До края на деня ще изЧЕЗнат!

До края на деня ще изЧЕЗнат! 02_1361274393

До края на деня ще се отнеме лицензът на ЧЕЗ, обяви на специална пресконеференция премиерът Бойко Борисов. Той е категоричен, че чешкото дружество не трябва да практикува повече в България, след като вече са глобени от "тях с милиард".

Министър-председателят предлага от 1 март сметките за тока да поевтинеят с 8%. Той призова политическите сили да определят състава на ДКЕВР.

„За ГЕРБ моето предложение е 50% от квотата да се посочи от гражданите“, даде пример Борисов. „Не можем да си позволим да разтрогнем договорите“, каза още премиерът, като се аргументира с „големите неустойки“.

„Тези, които са ги подписали да не ни дават акъл“, отсече Бойко Борисов. Той увери, че трите енергоразпределителни дружества са глобени днес.

"Аз съм убеден, че инкасаторите пипат едни електромери за сметка на други. Вината, която имаме с назначаването на Семерджиев, това е нашата вина. Трайков ни го предложи. Ние не се месим в работата на ДКЕВР", отбеляза Борисов.

Хората могат да заведат колективни искове, ако имат съмнения в сметките, каза още премиерът.

Също така Борисов уточни, че е възможно да се увеличи делът на АЕЦ "Козлодуй" с 85-90% на регулирания пазар.

По повод оставката на Симеон Дянков Бойко Борисов подчерта, че финансистът е имал само неговата подкрепа. По думите му като финансов министър Дянков си е свършил работата, но не е успял да постигне икономически растеж.

Сред недостатъците му той изреди, че Дянков не бил комуникативен с министрите. Значение си оказал и фактът, че често отскачал до Щатите, понеже семейството му живеело там.

"В електронното правителство се направило много малко", отбеляза като критика Борисов.

„Кое налагаше да ми причини това със зърнопроизводителите“, посочи още аргументите за оставката на вицепремиера Бойко Борисов. 

Източник: livenews.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.