iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


До 15 септември приключва ремонта на площад Кракра

До 15 септември приключва ремонта на площад Кракра 08_1440047581

До 15-те септември трябва да приключат строително-ремонтните работи на площад Кракра, като 20-ти октомври пък е крайният срок за финализиране на проекта “Зелена и достъпна градска среда”.

До тогава трябва да бъде издаден и акт 16 на обекта. Това са окончателните срокове, поставени от кмета Иван Иванов и Управляващия орган по програмата. В притивен случай, Община Перник трябва да връща получените 5 млн.лв..

Заради неспазените срокове от фирмата- изпълнител “Галчев инженеринг”, кметът Иван Иванов е наложил парична санкция от 136 хил.лв.

На 825 хил.лв. с ДДС прогнозна стойност възлизат допълнителните ремонтни дейности, които трябва да бъдат извършени по площада. Парите са били поискани по договаряне без обявление, уточни Иван Иванов. От БСП го упрекнаха, че тези парине са били гласувани в Общинският съвет.

“Не правя нищо нередно и незаконно”- коментира Иванов и уточни, че средствата за допълнителните рамонтни дейности ще бъдат взети от икономиите по различните обекти от поименния списък. На предстоящата през септември сесия на ОбС кметът ще внесе конкретно предложение откъде точно да се вземат парите за довършителния ремонт на площада.

По думите на Иванов още когато е правен проекта по “Зелена и достъпна градска среда”, не са били предвидени пари за довършителни ремонти. Има недоглеждане и от страна на проектантите, тъй като не са се съобразили с устойчивостта на настилката на площада, предвид минаването на тежки машини за построяването на сцени или пък поставянето на високите кранове, с които се достигат лампите на площада. Сега определени участъци се укрепват допълнително с бетон, за да не потъват плочките.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.