iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Днес сутринта заседава Общинският съвет в Перник

Днес сутринта заседава Общинският съвет в Перник 06_1402989383

Днес сутринта заседава Общинският съвет в Перник.

Според председателя му Милан Миланов две са точките в дневния ред, които могат да предизвикат по-остри спорове. Едната от тях е свързана с исканата от ГЕРБ оставка на зам.-председателя Десислав Аспарухов, а другата касае новото предприятие „Общинска собственост, спортни и туристически обекти”.

Създаването му се налага заради закриването с решение на Общински съвет на общинското предприятие „Спортни имоти” и вливането му в „Стопанисване и управление на общинска собственост”.

Раздорът ще бъде най-вероятно по отношение на числения състав на предприятието, коментира председателят на Общинския съвет Милан Миланов. По изключение местните старейшини ще проведат днешната си сесия в конферентната зала на Двореца на културата, заради течащите ремонти на сградата на Областна администрация.

В проекта за дневен реда са записани 22 точки, но най-вероятно той ще бъде удължен, тъй като в петък са внесени още три важни докладни. Едната от тях е за съставяне на комисия, която да провери сечта в Голо бърдо, а втората е свързана със заявление на ФК „Марек 2010“ отборът да играе временно домакинските си мачове на стадиона в Перник докато тече ремонтът на дупнишкия стадион „Бончук”, каза Миланов. Третата докладна е заради годишното отчетно събрание на ВиК, като Общинския съвет ще трябва да даде мандат на неговия представител.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.